Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mustan korpin linna

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Essi Virtasen lahjaksi saaman lumenvalkoisen Napoleon-ponin ylläpito on liian kallista rahavaikeuksien kanssa painiskeleville vanhemmille. Essi suostuu vastahakoisesti antamaan Napoleonin tuntihevoseksi Nummelan ponitallille. Vähitellen poni muuttuu apeaksi, mutta silti sille ilmaantuu innokas ostajatarjokas.

Samoihin aikoihin Kikka ja Repe törmäävät Survivor-leiriläisiin, jotka ovat vakoilleet salaperäistä Mustan korpin linnaa. Linna on tarkoin vartioitu ja sieltä kuuluu valittavia huutoja. Mistä oikein on kysymys?
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Essin perheellä on rahahuolia, joten Napoleon-poni myydään. Näkevätkö nummelalaiset sitä enää koskaan? Entä Essiä, joka karkaa kotoaan?

Essin perheellä on rahahuolia, joten hänen vanhempansa päättävät myydä Napoleon-ponin. Tilanne on toivoton. Maksaakseen velat Nummelan ponitallin omistajalle Essi joutuu antamaan Napoleonin tuntihevoseksi. Poni menettää kaiken elämänilonsa, ja niin myös Essi. Mikä on ponin kohtalo – joudutaanko se myymään?


Samaan aikaan Kikka ja Repe päätyvät Hannun ja Karin vetämälle intiaanileirille. Pojat ovat löytäneet salaperäisen rakennuksen, josta kuuluu valittavaa huutoa. Talo on Mustan korpin linna, ja sen pihapiirissä on jotakin vihamielistä…
(WSOY)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

162

Kustantaja