Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mouru ja Räppi ja sar-vi-kuo-no-sii-li

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maatilan tallin ullakolla asuva kissaperhe saa eräänä päivänä vieraiksi kissasukulaisia kaupungista. Perheen poika Mouru on saanut tehtäväkseen pitää seuraa serkkupojalleen Räpille. Mourun siskot Tilu, Lilu ja Lei puolestaan katoavat nopeasti tyttökissojen touhuihin Räpin siskojen Hipin ja Hopin kanssa.

Mouru vie Räpin seikkailulle lähiympäristöön ja saa ihmetellä pesunkestävän kaupunkilaiskollin kummallisia juttuja. Räppi tulkitsee ympäristöä omalla tavallaan ja näkee matkalla muun muassa lehmänpesän, pistelevän säkkituolin ja käveleviä pilviä!

Sekin hetki koittaa, jolloin on Mourun vuoro kysellä kaupunkilaisten keskuudessa suositusta harrastuksesta, lintujen bongaamisesta. Mourulle kun tulee linnuista ensimmäiseksi mieleen äitikissan valmistama herkullinen lintupaisti. Yhdistävä tekijäkin melkein löytyy, työskenteleväthän molempien kissojen isät hiirialalla...

Mourun seikkailuihin on juuri lukemaan oppineen helppo lähteä mukaan, sillä teksti on tavutettu.

(WSOY)
Mouru ja hänen kolme sisartaan Tilu, Lilu ja Lei ovat maalaiskissoja ja he viettävät rauhallista elämää maalaistalon ullakolla. Eräänä päivänä heidän vieraikseen saapuvat kaupungista Räppi-serkku ja tämän sisaret Hip ja Hop. Kun tytöt painuvat touhuamaan keskenään, jää Mourun tehtäväksi pitää seuraa Räpille.

Mouru päättää esitellä kaupunkilaisserkulleen ympäristöä, ja Räppi, joka ei tiedä maalaiselämästä mitään, tulkitsee asioita hieman omalla tavallaan: Tästä alkaa hauska seikkailu, jonka aikana kissaserkukset kohtaavat mm. maitomasiinan, jolla on sarvet päässä, pistelevän säkkituolin sekä käveleviä pilviä! Mutta mikä kumma mahtaa olla sarvikuonosiili?
(Henna/Okariino)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

53

Kustantaja

Kuvittaja

Sarjamerkintä