Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lontoonrakeita

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Salla päättää lähteä ystäviensä Henna ja Karon kanssa kesäksi Lontooseen opiskelujensa vastapainoksi.

Lontoo on samalla kertaa ankea, säröinen, likainen ja suuri, mutta silti energinen ja jännittävä. Täynnä kiehtovia ulkomaalaisia, pubeja ja klubeja.

Tyttöjen kesä on yhtä liitoa, klubbailua ja huumeita. Sallan, kirjan minäkertojan, asenne onkin, että kaikkea voi kokeilla, kunhan pitää järjen päässä ja jalat maassa. Lopulta kuitenkin odottaa lähtö koti-Suomeen. (Laura Norris/ Sanojen aika)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Tekstinäyte

1.

Mikään kaavoista ei mennyt päähäni. Matikka oli liian vai­keaa, en ymmärtänyt siitä mitään, olin laiska, tyhmä, hyö­dytön, saamaton. Olin huonompi matematiikassa kuin muut opiskelijat, olin kaikkein huonoin, luulin itsestäni liikoja, olin sanalla sanoen paska.
Tentaattori nauraisi kun hän arvostelisi säälittävät koe­vastaukseni. Muut opiskelijat kohottaisivat kulmiaan näh­dessään surkean arvo sanani hyväksyttyjen listassa, jos yli­päätään pääsisin läpi.
Tuhlasin yhteiskunnan varoja opiskelemalla teknillis­tä fysiikkaa, eihän minusta ollut siihen. Mistä olin saanut idean tulla Teknilliseen korkeakouluun? Vein varmaan jon­kun muun opiskelupaikan. En kuitenkaan koskaan valmis­tuisi, minusta tulisi ikuinen opiskelija, joutuisin koko elä­mäni tekemään hanttihommia, en ikinä maksaisi kunnol­lisia veroja, en voisi palauttaa yhteiskunnalle niitä rahoja, jotka se minuun oli tuhrannut, olisin loinen, piikki valtion terveessä lihassa. Juuri minunlaisiini opiskelijoihin poliiti­kot suuntasivat syyttävän sormensa puhuessaan liian pit­kistä opiskeluajoista. Ja jos kymmenen vuoden räpiköimi­sen jälkeen saisinkin paperit käteen, en varmaan löytäisi työpaikkaa.
Silmäni sumenivat kyynelistä. Siristelin silmiäni niin kauan, että sumu hälveni. Mutta koska en antanut kyynelten valua poskille, nenästäni alkoi vuotaa kirkasta nestettä.
Jos minua ei olisi itkettänyt, minua olisi naurattanut. Siinä minä istuin, itkemässä kirjastossa nenän kautta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kieli