Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vitsitohtori

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
2/1983
Teosarvio
Näiden juttujen, vitsi en ja sattumusten kokooja tunnustaa lukijalle osoittamissaan sanoissa miten vaikeata on löytää todella uusia vitsejä. Niinpä tässäkin teoksessa on koko joukko ajatonta ainesta, eräin osin kansainvälisestikin tunnettua, mutta haittaako se? Vanhat vitsit ovat yleensä hyviä, eiväthän ne muutoin "eläisi" korkeaan ikäänsä. Ehkäpä myös ne muodostavat sen taustan, jota vastaan uudemman aineksen tuoreus korostuu terä-vämmin. - Kallistun tekijän kanssa samaan näkemykseen, jonka mukaan entiset "vanhat" ajat olivat antoisampia kuin hymytön, laitostuva nykypäivä. Uskoisinpa erilaisia makusuuntia omaavien ihmisten löytävän näistä vitseistä makean naurun kirvokkeita, mikä ei estä otsan rypistystä silloin tällöin. Hyvä yritys pidentää kanssaihmisten ikää meillä tässä on, ja lääkäri-kollegan kuivan humoristinen kuvitus kantaa kortensa kekoon sekin.