Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ykä yksinäinen

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Ykä yksinäinen kertoo nuoresta, 15-vuotiaastaYkästa, joka asuu Lapin syrjäkylällä, missä ikätoverit ovat kaukana, mutta luonto lähellä. Romaanissa kuvataan Ykän kasvua ja kehitystä vuoden aikana. Tärkeä tapahtuma Ykän elämässä on tutustuminen syöpää sairastavaan, toisen jalkansa menettänee-seen poikaan. Ystävyys Yksijalkaisen kanssa muodostuu Ykälle tärkeäksi ja hän oppi arvostamaan elämää sekä tarkastelemaan yksinäisyyttä vammaisen ystävän kautta uudesta näkökulmasta.

- - -

Ykä on 15 ja yksinäinen. Hän asuu Lapin syrjäkylällä, missä luonto on lähellä mutta ikätoverit kaukana. Tuntuu kuin mitään ei tapahtuisi. Ja silti Ykän kasvun ja kehityksen vuotena tapahtuu paljonkin. Tärkeintä on tutustuminen yksijalkaiseen poikaan, jonka ajatusmaailma vastaa Ykän omaa ja jonka ongelmat ovat monin verroin vaikeammat kuin Ykän. Tärkeältä tuntuu myös kokea elämisen riemua porometsällä, tanssipaikalla ja tovereiden kesken eräretkellä. Ensirakkauskin alkaa orastaa Ykän yhä valoisammaksi kääntyvässä mielessä.

(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
164
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
164
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
ISBN 91-85590-43-6
Ilmestymisaika
Kustantaja
Lisätietoja
1. p. 1980. 2. p. 1981. - 3. -4. p. 1982. - 6. p. 2007.
Ilmestymisaika
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Kustantaja
Kieli
Lisätietoja
ISBN 82-03-11240-4.