Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Myyttihovi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Miksi ihmeessä vaarin metsässä on mökkipahanen, jossa on siivoton vanha nainen järsimässä hampaattomalla suullaan karkeaa köyttä? Miksi vaari haluaa pitää salaisuutena metsästä löytyneen paratiisimaisen lammen huvimajoineen?

11-vuotias Seth ja hänen 14-vuotias isosiskonsa Kendra joutuvat äidin ja isän loman ajaksi kylään isovanhemmilleen, joita he hädin tuskin tuntevat. Sorenson-vaari oli vastentahtoisesti lupautunut ottamaan Sethin ja Kendran heidän luokseen. Mummi ei ole edes kotona vaan on matkustanut Edna-tädin luokse, eivätkä Sorensonien pihatien kyltit saa lapsia tuntemaan itseään sen tervetulleemmiksi : ”Yksityisalue. Pääsy kielletty. Varokaa haulikkoa. Tunkeilijat karkotetaan. Varma kuolemanvaara.” Onko Sorenson-vaari vainoharhainen? 17 päivää alkaa yhtäkkiä tuntua loputtoman pitkältä ajalta.

Vähitellen lapset toteavat, että heillä on sentään ihan mukavat olot. Vaari on enimmäkseen päivät poissa eikä siis sen kummemmin vahdi heitä. Metsään ja navettaan vaari on kieltänyt menemästä, mutta muuten he saavat olla aika vapaasti. Heillä on mukava huone, jossa on paljon puuhaa ja taloudenhoitaja Lena järjestää tarvittaessa lisääkin tekemistä. He saavat huolehdittavakseen oman kanan. Takapihalla on uima-allas. Saahan siinä pari viikkoa kulumaan.

Mutta Sethille ei riitä se, mikä on sallittua. Ei hän punkkeja pelkää - vaan lähtee metsään tutkimaan paikkoja. Mutta miksi ihmeessä vaarin metsässä on mökkipahanen, jossa on siivoton vanha nainen järsimässä hampaattomalla suullaan karkeaa köyttä? Miksi vaari haluaa pitää salaisuutena metsästä löytyneen paratiisimaisen lammen huvimajoineen? Kendra puolestaan tekee toisenlaisen löydön, jonka vaari oli tarkoittanutkin löydettäväksi, ja niin Seth ja Kendra pääsevät osallisiksi Sorenson-vaarin ja -mummin salaisuudesta. He hoitavat taruolentojen luonnonpuistoa, eivätkä kaikki taruolennot suinkaan ole kilttejä - eivät edes keijut. Seth ei kuitenkaan vielä kerrasta oppinut, että vaarin kieltoja kannattaa uskoa, ja kohta katastrofi on valmis.

Kirjan tärkeinä teemoina ovat tottelemattomuus ja syyllisyys : Sethin omapäisyys ja itseriittoisuus ovat osaltaan pistämässä liikkeelle kaaoksen luonnonpuistossa. Kendra ja Seth ovat aika stereotyyppinen sisaruspari: harkitseva, rauhallinen, sopeutuva, tottelevainen ja vastuuntuntoinen isosisko ja tottelematon hulivili pikkuveli, joka uskoo omiin kykyihinsä selviytyä mistä tahansa. Mutta lopulta Kendran kiltteys ja tottelevaisuus ovat ratkaisevassa asemassa – pystyykö hän pelastamaan luonnonpuiston?

(Pauliina / Sivupiiri)

- - -

Sethin olisi ehkä sittenkin kannattanut uskoa ukkiaan. Metsään oli kielletty menemästä, mutta vain alati tunnollinen isosisko Kendra oli totellut selkeää sääntöä. Oliko Sethin polulla kohtaama rähjäinen eukkopaha sittenkin oikea noita? Ja miksei kukaan ollut maininnut mitään metsän siimekseen kätkeytyvästä paratiisista?

Seth ja Kendra saavat tietää, että maatilalleen omistautunut Sorenson-vaari onkin itse asiassa Myyttihovin lumotun luonnonpuiston nykyinen tilanhoitaja. Heille selviää myös, että taikamaailman suljetut portit suojelevat niin kirmailevia keijukaisia, vaarallisia vedenneitoja, suurisuisia satyyreja kuin petollisia pikkupirujakin. Mutta kun kuolevaiset kerran erehtyvät rikkomaan maagisia lakeja, piilossa pysytellyt ikiaikainen pahuus riistäytyy valloilleen.

Keskikesän riehakkaissa juhlissa vaari katoaa salaperäisesti. Sorensonin nahistelevat sisarukset tarvitsevat kaiken neuvokkuutensa pelastaakseen Myyttihovin – ja kenties koko maailman!

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

308

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

360

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä