Kuvitteellisten olentojen kirja

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuvitteellisten olentojen kirja on Jorge Luis Borgesin kutkuttavan arvoituksellinen teos, joka kokoaa yhteen yli sata outoa olentoa, jotka ihmismieli on kehittänyt historian saatossa.

Borgesin täysin omaa luokkaansa oleva oveluus ja tyyli tekevät tästä outojen olentojen ensyklopediasta hurmaavan sekä aiheensa että kerrontansa tasolla. Kirja on hakuteos kirjallisuudessa ja mytologioissa kuvatuista olennoista. Samalla se leikkii ja iloittelee mielikuvituksellisen sisältönsä rikkaudella.

Joukkoon kuuluu muun muassa juutalaisten Kabbala-tekstien, Homeroksen, Shakespearen, Lewis Carrollin ja Franz Kafkan kuvailemia olentoja. Mukana on lohikäärmeitä, kentaureja, yksisarvisia ja maahisia, mutta myös vähemmän tunnettuja ja kaiken kaikkiaan yllättäviä elukoita, kuten peileissä asustavat eläimet, elefantti joka enteili Buddhan syntymää tai La Ferte Bernandin karvainen hirviö.

Kuvitteellisten olentojen kirja valaisee tarustojen aamuhämärää, myyttien alkuperää ja jäljittää mielikuvituksellisten olentojen syntymää, olemusta ja historiallista merkitystä. Kirjan luettuaan saattaa kummastuksekseen huomata, että siinä esitellyt taruolennot elävät edelleen, kenties muotoaan hieman muuttaneina, mutta silti tunnistettavina.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

277

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä