Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Peitenimi Richard

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Peitenimi Richard” on asiantuntijan raportti kansainvälisestä huumekaupasta. Kirjoittaja on mies, joka jo oli kohonnut lähelle jättimäisen huumeorganisaation huippua, kun hänet pidätetään Kennedyn lentokentällä New Yorkissa 1971. Häntä uhkaa jopa 120 vuoden vankilatuomio. Tämä on yksi syy, miksi hän suostuu yhteistyöhön viranomaisten kanssa. Tähän mennessä hänen todistuksensa ovat toimittaneet telkien taakse jo yli kaksikymmentä suuren luokan heroiinikauppiasta ja päästäneet valloilleen verisen sodan Ranskan alamaailmassa.
Richard Berdin on jälleen ”etsintäkuulutettu”. Mutta nyt hänen kannoillaan ovat rikolliset. Eikä ihme, sillä kysymys on huimaavista summista. Puolentoista vuoden aikana organisaatio, jossa Berdin toimi, kuljetti Amerikkaan tuhatkunta kiloa puhdasta heroiinia. Vähittäismyynnissä sen arvo on 500 miljoonaa dollaria.
Kirja on erään miehen elämäntarina. Se on kertomus pojasta, jonka elämä jo varhain alkoi mennä vikaan ja josta kouliintui ammattirikollinen ja kaksoiselämää viettävä huumekauppias.
Richard Berdinillä ei ole todellista paluuta tästä elämästä. Vaikka hänellä nyt on eri nimi, erilaiset kasvot ja salainen asuinpaikka, hän ei koskaan voi tietää, minä päivänä kosto saavuttaa hänet.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

392

Kieli

Kääntäjä