Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yacoubian-talon tarinat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Yacoubian-talo oli 1950-luvun sotilasvallankaappaukseen asti osa Kairon muodikkainta keskusta. Lukaaleissa viihtyvät edelleen yhteiskunnan hyväosaiset, mutta talon katolla vanhoissa huolto- ja varastokonteissa majailee talouskasvun alijäämä.

Asukkaiden välisten sosiaalisten erojen ja niistä syntyvien jännitteiden kautta Alaa al-Aswani paljastaa Egyptin sisäisen elämän Sharm-el-Sheikhin ja pyramidien ulkopuolella. Katkeroituva ovimiehen poika Taha, nautintoihin mieltynyt aristokraatti Zaki, poliittista uraa luova Azzam joka ottaa toisen vaimon, työpaikkaa vastaan koskemattomuudestaan luopuva Busaina… jokainen Aswanin luoma hahmo ruumiillistaa modernin Egyptin tabuja korruptiosta ja naisten eroottisuudesta homoseksuaalisuuteen, kidutukseen ja uskonnolliseen tekopyhyyteen.
Elämälle avoimessa, monisyisessä romaanissaan al-Aswani tallentaa suloisen humoristisesti kairolaisten ilon ja kyynisyyden hetket arabimaailman vanhimmassa sotilasdiktatuurissa.

Yacoubian-talon tarinat on ollut ilmestymisestään lähtien arabiankielisen maailman myydyin romaani. Sampsa Peltonen on suomentanut teoksen arabiankielisestä alkuteoksesta.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

296

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä