Sinut

Tyyppi

tietokirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Saapuipa kerran arabityttö Umayya Naantaliin, kaupunkiin, jonka rappukäytävissä ei kuulu mitään. Hiljaisuus on Umayyalle uusi ääni. Kaupungin ainoalla kadulla hän saa tottua kohdallaan hidastaviin autoihin ja tuijotukseen.

Uudessa ympäristössä Umayya on kieletön ja monin tavoin lukutaidoton ja häviää pian kokonaan – tai melkein kokonaan… Hänen henkilöllisyytensä ottaa Maija Hänninen.

Maija yrittää olla tavallinen suomalainen – siis erottumaton – ja alkaa matkia tuulipukukansaa. Mutta Umayyaa ei niin vain saada pois päiviltä. Kun hän palailee, Maija kuihtuu. Nahkaa saadaan kipeästi ja hulvattomasti kuoria vielä monta kertaa matkalla suomalaiseksi läpi yliopiston, politiikan, muodin ja himon. Jäljelle jää nainen, palestiinalainen, helsinkiläinen, vanhapiika ja mämminsyöjä.

Kohta 30 vuotta Suomessa asuneen Abu-Hannan riemukas kirja on täynnä yllättäviä näkökulmia suomalaisuuteen ja identiteettien rakentumiseen. Taidokkaasti kirjailija avaa uusia ulottuvuuksia myös suomen kieleen. "Suomeksi pitää ensin astua omasta nahastaan pois, mennä vastakkaiselle puolelle, olla sinut itsensä kanssa – jotta voisi olla minut itsensä kanssa."
(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

245

Kustantaja

Kieli