Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Velmuja ja vintiöitä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Reuhurinteen ala-asteella käy vilske ja vilinä. Koululaisia on monenlaisia, varsinkin Nestoreita on joka lähtöön. On Pikku-Nestori, Iso-Nestori ja Soppa-Nestori. Sitten on Sipuli, Tupuli, Ryyni, Vatanen, Kamu ja Ötö. Lisäksi monta muuta ja lopuksi Mansikka ja Hakulinen, joista ensimmäinen on kissa ja toinen koira.

Ryynillä on näytelmä valmiina, puuttuu vain kokin hattu. Soppa-Nestorilla on sellainen kaapin ylähyllyllä, mutta on varottava Eskoa, kun hatun sieltä hakee. Ryyniä alkaa pelottaa. Mikä on Esko? Kaapin ylähyllyllä? Onkohan se Soppa-Nestorin salainen miesystävä, tuhkattu Nestoreiden isä, luuranko? Entäpä, jos se on ufo, tai kymmenkätinen hirviö? Onneksi ei mikään niistä.

Koulussa tapahtuu vuoden mittaan monta asiaa. Joudutaan puntaroimaan, mikä olikaan oikein ja mikä väärin, mikä vilppiä, mikä taas rehellistä tointa. Omantunnon harjoituksiin Reuhurinteen ala-asteella joudutaan, kun tieltä löytyy lompakko täynnä rahaa, tai kun kokeeseen on unohtunut lukea ja sivistyssanat ovat tarjolla kaverin pulpetilla. Ystävyyskin on koetuksella moneen kertaan. Vaikeinta taitaa kuitenkin olla, kun rakastuu kaksosiin, eikä erota, kumpi on Sipuli ja kumpi Tupuli.

(Marjatta Yamamoto/Sanojen aika)

- - -

Reuhurinteelläkin joudutaan joskus pohtimaan oikean ja väärän eroa. Esimerkiksi silloin, kun Aapeli Käki saa koulun olympialaisissa pallon silmäänsä eikä vahingontekijää löydy mailta halmeilta. Tai kun Tihru haluaa Ryynin kanssa retkelle ja yrittää hätävalheen turvin karistaa Rositaa kannoiltaan. Tai kun Kaiku ja Vatanen vastaavat äidinkielen kokeessa päin puuta - kumpikin samalla tavalla. Pahiten kuitenkin koetellaan Ötöä, pullean lompakon onnekasta löytäjää...

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

96

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Osana julkaisua