Minä olen perhonen

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kaikilla päiväkodissa on hieno kevätjuhlan esiintymisasu paitsi Nuutilla. Nuutti haluaisi niin kovasti olla perhonen. Kirjassa on mukana runo Tervetuloa kesä!, joka käy omankin tarhan juhlaohjelmaksi.

- - -


Päiväkodissa valmistaudutaan kevätjuhlaan ja aletaan harjoitella juhlan ohjelmaa. Suuresta laatikosta löytyy jokaiselle mieluinen esiintymisasu, paitsi Nuutille, joka oli vatsataudissa kun rooleja jaettiin. Jäljellä on enää kastemato, sammakko ja ampiainen, mutta Nuutti haluaa olla perhonen!

Tuula Korolainen kertoo kaikille tutusta tilanteesta, jossa oma vahva tahto ei suostu taipumaan. Varpusten päiväkotiryhmän Molla ja Milla ovat viisaita ja ymmärtäväisiä hoitotätejä, jotka ratkaisevat yhdessä Nuutin kanssa pukuongelman.
Nuutti oppii antamaan omalle jääräpäisyydelle periksi ja muuttamaan näkökulmaa, niin että kokee oivaltamisen ja onnistumisen ilon. Hoitotädit ymmärtävät Nuutia ja osaavat asettua hänen asemaansa. Taru Castrénin kuvitus on kaunis ja hauska. Kuvat täydentävät kertomusta. Pastelliset värit ovat herkullisia ja hehkuvat kuin karamellit. Kirjan kevätjuhlaesityksen voi halutessaan oikeasti toteuttaa.

- Seija Shemeikka/ Sanojen aika

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sarjamerkintä