Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Voikukkavarsa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

"Kirjailija Marvi Jalo ottaa askeleen vakavaan suuntaan Niina-tytöstä kertovan sarjansa kolmannessa osassa Voikukkavarsa.

Aikaisemmissa osissa neulomista harrastava Niina on varovasti tutustunut hevosiin sokean Anne-siskon ja heppahullun kaverinsa Miukun kanssa.

Nyt Niina ihastuu suosikkipollensa Tuulin varsaan ja alkaa hevostella tosissaan. Katkeraa kyllä hän joutuu heti tekemisiin hevoshulluuden satuttavien puolten kanssa.

Jalo on mestari kaivautumaan arjen kipeisiin kohtiin ja kuvaamaan niitä elävästi." (Marika Riikonen: Askel kohti kipua, Hämeen Sanomat 19.2.2006)
Niina on tähän asti viihtynyt tallilla pääasiassa ystävänsä Miukun seurana ja näkövammaisen siskonsa Annen avustajana. Hevoset ovat aina olleet Niinasta pelottavia. Mutta kun tallin omistaja Arja alkaa houkutella Niinaa mukaan pienempien lasten kesäratsastusleirin ohjaajaksi, Niinan on vaikea vastustaa kiusausta. Onhan leirillä mukana myös Mikael, tallinomistajan ihana poika.

Tallilla on syntynyt vastustamattoman suloinen, voikukan värinen varsa, jonka Niina nimeää Voikukaksi. Sen hoitaminen on hauskaa, ja Tuuli-tammaankin Niina on jo alkanut tottua. Viimein Niina rohkaistuu itsekin hevosen selkään!

Ratsastusleirillä lähdetään öiselle kummitusratsastuksellekin, ja Niina saa olla Mikaelin pari. Mutta sitten tapahtuu kamala onnettomuus…

Kirjoista Lumiponi (2004) ja Tuulitamma (2005) tuttu Niina ystävineen tavataan taas.

(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

170

Kustantaja

Sarjamerkintä