Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Okulus ja Livian talo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Etsivätoimisto Okulus odottaa uutta tehtävää. Mitään ei tunnu tapahtuvan kunnes kylän noitataloon muuttaa taiteilija Livia. Talon ympärillä alkaa tapahtua.

Aada ei ole löytänyt uudesta koulusta muita ystäviä kuin Roopen. Roope on rillipäinen, eikä kovin suosittu, kuten ei Aadakaan. Mutta yhdessä Siirin kanssa he ovat perustaneet etsivätoimisto Okuluksen. Siiri toimii etsivätoimistossa etäjäsenenä sähköpostin välityksellä, koska asuu kaukana.

Aada ja Roope odottavat uutta tehtävää. Vanhan noitatalon nurkilla alkaa tapahtua, kun sinne muuttaa taiteilija Livia. Aada ja Roope tutustuvat mukavaan Liviaan ja saavat luvan selvittää, miksi talosta löytyy salakäytävä.

Livian maalauksiin alkaa tulla uusia sävyjä, Livia on sitä mieltä, että jotain on tapahtumassa. Kun Aada ja Roope näkevät kummallisen hiipparityypin salakäytävän luona, juttu on valmis. Enää tarvitsee ratkaista se!

Etsivätoimisto Okulus seikkailee myös kirjoissa Okulus ja yöihmiset, Okulus ja omenamökin salaisuus ja Okulus ja teatteri Outo.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Roope ja Aada vauhdissa jälleen!

Kadonneen rehtorin löytymisen jälkeen Etsivätoimisto Okulus on jo kuukausia odotellut uusia toimeksiantoja. Keväällä Korkkikylän ränsistyneeseen ”noitataloon” muuttaa Roopen äidin tuttava, sateenkaaren värinen ja elämäniloa pursuava Livia-täti. Ruusu ja Tähti, Okulusta kadehtivat kaksoset, tekevät kiusaa perustamalla kilpailevan etsivätoimiston.

Kun Livia kutsuu Roopen ja Aadan luokseen yökylään, hän paljastaa heille löytämänsä salakäytävän, joka aluksi näyttää päättyvän umpikujaan. Pian Livian maalaamiin tauluihin alkaa ilmestyä kutsumattomia vieraita. Roope ja Aada ryhtyvät selvittämään talon pihalla hämärässä hiippailevan huppupäisen hahmon arvoitusta. Johtaako hänen kaulassaan kiiltelevä avain uusien salaisuuksien lähteille?

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

124

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä