Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Tyrannit voivat hyvin

Aikalaisarvio
Arvosteleva Kirjaluettelo oli Kouluhallituksen vuosina 1922-88 (vuosina 1908-21 alan järjestöjen) julkaisema lehti, joka sisälsi kirjastojen kirjanvalinnan tueksi tarkoitettuja lyhyitä arvosteluja uusista suomenkielisistä kirjoista. Sitä jaettiin Kirjastolehden liitteenä.
Teoksen kuvailutiedot
Ilmestynyt numerossa
3/1982
Teosarvio
Aiemmin luonnonläheistä, konstailematonta arkipäivän runoutta kirjoittanut Aki Luostarinen on tässä kokoelmassaan muuttanut suuntaa; Luostarisen vakuuttavuus ja voima on pitkälti ollut aitoudessa, eikä tämä uusi runopuku vielä oikein tahdo istua. Vieraantumisen tuntemuksista, joita runoilija kuvaa edellisessä kokoelmassaan, on tietysti lyhyt matka itse vieraantumiseen, joka nyt on siirtynyt myös kieleen, ilmaisuun ja rakenteeseen. Luostarisen sosiaalinen minä, kritiikki yhteiskuntaa ja sen tuottamia ilmiöitä kohtaan on pysynyt ennallaan, maailmantilanne heijastuu runoista kenties entistä selkeämmin, mutta ilmaisu tuntuu parhaillaan hakevan itseään; tällaisena siinä on liiaksi väkinäisyyden ja tekemisen ma-kua.