Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Suomen Näytelmäkirjailijaliitto ry

kuvaus
Suomen Näytelmäkirjailijaliitto on kirjailijoiden itsensä perustama järjestö, joka on toiminut vuodesta 1921. Liitossamme on yli 450 jäsentä, jotka kirjoittavat näytelmiä, elokuva-, tv-, kuunnelma- ja multimediakäsikirjoituksia. Jäsenistöön kuuluu suomen- ja ruotsinkielisiä kirjailijoita.

Edistämme jäsentemme ja muiden oikeudenhaltijoiden (mm. perikuntien) ammatillisia, tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Neuvottelemme ja solmimme sopimuksia sekä kehitämme alan yleisiä toimintamalleja yhdessä teattereiden, tv-kanavien ja tuottajien kanssa. Toimimme myös tiiviissä yhteistyössä taiteilija- ja tekijänoikeusjärjestöjen sekä julkishallinnon kanssa ammatillisten pyrkimysten edistämiseksi.

Ylläpidämme kotimaista näytelmäkirjastoa. Välitämme näytelmäkirjallisuutta sekä solmimme esitysoikeussopimuksia Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi tarjoamme näytelmien valintaa koskevaa neuvontaa ja vastaamme tiedusteluihin tekijänoikeus-, sopimus-, ja apuraha-asioissa.

Näytelmäkirjailijaliiton perustehtävä ei ole vuosien varrella ja uusien medioiden mukana muuttunut: edelleenkin se huolehtii kirjailijoiden eduista ja edistää suomalaista draamakirjallisuutta.