Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Suuri pieni maa

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Takakannen teksti:

"Vanha mies sanoo olevansa geysirin vartija; koko ikänsä hän on seurannut geysirien elämää täällä Haukadalurissa. Katseltuaan geysireitä kahdeksankymmentä vuotta hän on tullut siihen tulokseen, että niiden elämä on hyvin samantapainen kuin ihmisten elämä. Geysirit elävät vanhemmiksi kuin ihmiset, mutta sanoin kuin ihmisillä, niilläkin nuoruutta seuraa aikuisikä ja vanhuus; geysirit tuntevat myös ilon ja surun, ne saattavat sairastella pitkiäkin aikoja, mutta tervehdyttyään olla taas kauan iloisia ja reippaita."

Antti Tuuri kävi Islannissa ensimmäisen kerran vuonna 1980. Kokemus oli yllättävä. Maan historia, kirjallisuus, saagat olivat yhä elävää taustaa nykyisyydelle, osa siitä. Ja luonto taas oli osa ihmistä. Vuosien ja uusien matkojen myötä kaikki alkoi tulla tutuksi, mutta aina löytyi myös uutta. Rakkaus maahan ei väljähtänyt.
Suuri pieni maa on kertomuskokoelma, joka jokaisessa yksityiskohdassaan lähtee todellisuudesta. Vuodet ja muistot jäsentyvät kokonaisuudeksi, joka näissä kertomuksissa on elävä, tulee lähelle ja koskettaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
Kertomuksia Islannista
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
174
Lisätietoja
Käännetty saksaksi.