Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elämänlähde

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Tämä romaani kertoo voimakkaista naisista, kovasta työnteosta ja elämänmenosta siinä pienessä sörmlantilaisyhdyskunnassa, joka tuli tutuksi jo Noidankehistä. Tora ei ole enää pelkästään leipuri ja torikauppias, hänestä on tullut Café Cosmopoliten ahkera omistaja. Hänen rinnallaan elää kaksi muuta naista, pyykkäri Frida ja hänen ikäihmisenä saamansa tytär Ingrid.
Nämä naiset edustavat sitä harmaata joukkoa, joka uutteruudellaan ja sitkeydellään on luonut perustan nykyiselle hyvinvointiyhteiskunnalle. Ekmanin maailmassa naiset pitävät perheitä koossa, muodostava elämän perustan. Ja ottavat vastaan kovimmat iskut.
Taustalle piirtyy 1900-luvun alun kehittyvä yhteiskunta ja hidas taistelu parempien elinehtojen puolesta. Jotain uutta on tapahtumassa, puhutaan naisten äänioikeudesta ja työväenaate alkaa saada yhä enemmän kannattajia.
Elämänlähde on tavattoman rikas ja valoisa kirja. Kirjailija luo aistittavan herkullisia kuvia työnteosta, asumisesta, köyhien ja rikkaitten elämästä. Erityisen lämpimästi ja huumorintajuisesti hän käsittelee naisen osaa. Hän tuntee sen huolen ja elämänhalun jotka ovat naisen elämän kulmakiviä.
(takakansiteksti)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
299
Kustantaja
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
338
Kustantaja
Sarjamerkintä