Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Harharetkiä Helsingissä

Tyyppi
esseekokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kaksitoista tarinaa Helsingistä. Esseissä Nevanlinna kulkee pitkin kotikaupunkiaan, tarkkailee ympäristöään, tapaa ihmisiä, muistelee.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)

Tekstinäyte:

"Minulle Helsinki on muistoja, arjen ongelmia, juhlien tunnelmia, yksinäisyyttä ja yhdessäoloa, kokemuksia ja elämyksiä, ihmisiä ja taloja, vaihtelevia muoteja, tapoja ja tottumuksia, historiallisia tietoja ja tulevaisuuden kuvitelmia, arkkitehtonisia, sosiologisia ja psykologisia analyysiyrityksiä, yksityiskohtia ja kokonaisuuksia, todellisia tapahtumia, väärinkäsityksiä ja keksittyjä tarinoita…
Mikä Helsingissä on tärkeää, tivaa lukija. Paradoksit, vastaan minä. Ne lyövät korvalle niitä, jotka tavoittelevat yhtenäisyyttä, yksimielisyyttä, harmoniaa, kauneutta, järjestystä ja siisteyttä eivätkä ymmärrä, että ilman paradokseja kaupunki ei ole kaupunki vaan kylä."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
kaksitoista tarinaa siitä miten on mahdollista, että muutama askel pitkin Museokatua vie saman verran aikaa kuin kokonainen ihmisikä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
172
Kustantaja