Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Miss Farkku-Suomi

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Välde on 16-vuotias, asuu äitinsä kanssa kerrostaloyksiössä Oulussa ja inhoaa koulua. Hän haaveilee kuuluisuudesta ja haluaisi päästä bändiin. Hänen suurin rakkauden kohteensa on kuitenkin Pike - luokan kaunein tyttö.

Kokemattomalla ja ei-niin-suositulla Väldellä ei ole mitään mahdollisuuksia kauniiseen Pikeen eikä tilannetta yhtään ainakaan helpota se, että Pike voittaa Suosikin Miss Farkku-Suomi-kisan.

Yksi Välden haaveista kuitenkin toteutuu, kun hän tapaa Sasun, jolla on yhtä outo musiikkimaku kuin Väldellä. Välde pääseekin Sasun bändiin laulamaan ja soittamaan kitaraa ja esiintymään eri tapahtumissa! Mutta miten käy kun bändin ja samalla Välden suosio kasvaa - eteinkin naisten keskuudessa?

Miss Farkku-Suomi on paitsi tarina nuoren miehen kasvusta ja rakkaudesta, myös kertomus punk-musiikin noususta 70-luvun Oulussa. Kirjailija Kauko Röyhkä julkaisi kirjan ilmestymisen aikoihin (2003) saman nimisen levyn, jossa on monia kirjassakin mainittuja kappaleita. Kirjasta julkaistaan myös pian elokuva!

(Henna / Sivupiiri)

- - -

Mukaansatempaava kertomus punkin tulosta ankeaan Pohjolaan, kulttuurikommareista ja ihanista naisista. Ilman nostalgiaa.

Välde inhoaa olla koulussa. Hän haluaa päästä bändiin ja tulla kuuluisaksi ja rakastaa Pikeä. Pike voittaa Suosikin kauneuskilpailun, ja hänestä tulee Miss Farkku-Suomi. Kaikki ei menekään niin kuin Välde haluaisi..
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Voisinhan tietysti itsekin sanoa jotakin, voisin vaikka sanoa että kaunis koira. Voisin kumartua silittämään koiraa, olisin mukava kaveri joka on kiinnostunut koirista. Tyttö huomaisi teeskentelyni sillä kunnon tyttöjen pettämättömällä vaistolla jonka avulla ne erottavat jyvät akanoista, olisi vaivautunut ja odottaisi pingottunut hymy naamallaan että pääsisi taas jatkamaan matkaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
303
Kustantaja