Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mene toiselle tähdelle rakastamaan

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Leena Wetter on täydellinen sihteeri. Hän hallitsee neljää kieltä, on taitava kone. ja pikakirjoittaja, tuntee hiukan kansantaloutta, oikeustiedettä ja psykologiaa. Hän on älykäs, joustava ja pursuaa työtarmoa. Lisäksi hän on naisenakin täydellinen – pitkä, vihreäsilmäinen ruskeaverikkö. Leena on kohta puoli vuotta työskennellyt kauppaneuvos Ilmari Vartiaisen yksityissihteerinä. Hän saa huikeaa palkkaa, hänellä on käytössään upouusi auto ja hän asuu Vartiaisen omistamassa modernissa kaksiossa.
Leenan ystävättärellä Eija Santilla – joka puolestaan on täydellisimmillään makuuhuoneessa – on syytäkin olla kateellinen: Leenalla ei todella pitäisi olla huolia. Mutta yhtä asiaa Leena pohtimistaan pohtii Vartiaisen upeassa konttorissa. Hänellä ei ole työtä. Hän joutuu lähes yksinomaan vartioimaan puhelinta, postia hänellä ei ole lupa avata, liikkeen kirjanpitokin hoidetaan muualla – Leena ei vieläkään tiedä, millaisen firman palveluksessa hän oikein on. Toisin kuin saattaisi luulla, Vartiainen, tuo ”lihava vanha rahasäkki”, kuten Eija häntä nimittää, ei ole ottanut vapauksia sihteerinsä suhteen. Hän on pikemminkin pidättyvä ja salamyhkäinen. Johtajan oikea käsi, ekonomi Munkkinen taas kohtelee Leenaa miltei tylysti, ja Vartiaisen poissa ollessa hän kahmii kaikki työt itselleen.
Leena tuntee olevansa lieassa – olkoonkin että siteet on punottu kultalangoista. Ja viime aikoina toimiston ilmapiiri on muuttunut selittämättömän oudoksi. Jotakin leijailee ilmassa, jotakin on pakko pian tapahtua. Sitten saapuu Wienistä kylmäsilmäinen tohtori Aal, pimeä patoutunut uhka laskeutuu, jotakin alkaa todella tapahtua…
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

231

Kustantaja