Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pieni hyvinkasvatettu tyttö

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Isä lääkäri, äiti Punaisen Ristin naistoimikunnan puheenjohtaja, suuri koti, kasvatus joka perustui siihen, että arvot ovat pysyviä. Porkkala, olympialaiset, Armi Kuusela - ja miljoona asiaa joita ei voinut kysyä. Siinä puitteet lapsuudelle, jota Anun tekisi mieli kutsua "talvilapsuudeksi" nyt kun hän aikuisena palaa miettimään elämäänsä, yrittää päästä selville siitä miksi asiat ovat menneet niin kuin ovat.

Tytti Parras on luonut upean muotokuvan pienen hyvinkasvatetun tytön elämästä vaiheessa jolloin alkaa tuntua, ettei elämässä pärjääkään kotoa saaduilla eväillä - tai juuri niiden takia. Kirja on paitsi Anun kehityskertomus myös oivaltavaa kuvausta porvariston hillitystä charmista 1950-luvun Suomessa.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Tekstinäyte
Kävelen huoneesta huoneeseen talossa jota viidentoista vuoden aikana totuin sanomaan kodikseni. Pujottelen vaatetelineiden lomitse. Tiirailen itseäni milloin minkäkin kokoisena: esiliinassa ja liian tiukoissa villasukissa, Lucia-kaavussa, ensimmäisissä nailoneissa, jotka sihisevät kuin käärmeennahka hameen alla ja joiden saumoista näkee onko tyttö huolellinen vai mikä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
222
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
211
Kieli