Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oliver Twist

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Charles Dickens (1812-1870) oli tulisieluinen pienten ihmisten puolestapuhuja. Hän tunsi omakohtaisesti kurjuudessa ja ahdingossa elävän Lontoon, ja varsinkin köyhien lasten kohtalo oli lähellä kirjailijan sydäntä. Lapsen sielunelämän kuvaajana Dickens suorastaan hämmästyttää uudenaikaisuudellaan.
Köyhälistökuvauksissaankin Dickens halusi ennen kaikkea huvittaa lukijoita. Kodittoman orpopojan Oliver Twistin seikkailut tylyssä kaupunkiympäristössä sykähdyttävät yhä hyväntuulisuudellaan, huumorillaan ja optimistillaan.
(takakansiteksti Seven)
Aiheet ja teemat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Muiden julkisten rakennusten joukossa eräässä tietyssä kaupungissa, jonka nimi monestakin syystä lienee parasta jättää mainitsematta ja jolle en aio antaa mitään keksittyä nimeä, on yksi rakennus, joka jo vanhoista ajoista on ollut useimmissa kaupungeissa, niin pienissä kuin suurissakin, nimittäin köyhäintalo. Tässä köyhäintalossa syntyi päivänä ja hetkellä, joita on turha ilmoittaa, koska sillä lukijalle ei olisi mitään merkitystä, ei ainakaan asiain tässä vaiheessa – siellä syntyi se ihmislapsi, jonka nimi on tämän kirjan otsikossa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
376
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
186
Kustantaja
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Alanimeke
kuvaus Lontoon elämästä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
256
Kustantaja
Kääntäjä