Blain, Christophe

Synnyinaika

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Nimi

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Nimi

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Tyyppi

sarjakuva-albumit

Muut teokset (kuvittajana)

Tyyppi

fyysinen teos

Tyyppi

fyysinen teos

Elämäkertatietoa

Christophe Blain (s. 1970) on yhdessä Lewis Trondheim, Joann Sfarin ja muiden samoihin aikoihin syntyneiden taiteilijoiden mukana ollut luomassa ranskalaisen sarjakuvan uutta aaltoa. Blainin sarjakuvissa yhdistyy 2000-luvun parhaiden ranskalaisten viihdesarjakuvien kepeys ja laaja kirjallis-kuvataiteellinen sivistys. Hänen tunnetuin sarjakuvansa, Maalari ja merirosvo -albumisarja kertoo taidemaalari Isaacista, joka työskentelee merirosvolaivalla saadakseen rahaa avioliittoon.

Ranskassa viidenteen osaan edenneestä ja meilläkin neljän albumin verran käännetystä sarjasta tekee mielenkiintoisen Blainin kyky samanaikaisesti kunnioittaa ja uudistaa lajityyppiä. Maalari ja merirosvo -sarja vaalii parhaan merirosvokirjallisuuden ja -elokuvien luomaa romanttista kuvaa piraatista, sortumatta silti turhanpäiväiseen sokerointiin.

Blainin merirosvojen ja taiteilijoiden elämä on hohdokkaan kuuloisista seikkailuista huolimatta lähinnä epähygieenistä, epämääräistä ja epävarmaa. Hyisille vesille -albumin jäätymiskuolemat ja Olga-albumin rehvakkaat pimustelureissut onnistuvat sekä koskettamaan että huvittamaan.