Linna, Lauri

Kirjailijan muu nimi

Hepokatti
Jalkanen
Muuri
Niksnaks

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Kuolinaika

Kuolinpaikkakunta

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

runokokoelmat

Kirjailijan omat sanat

Kirjailijaksi ryhtymiseni (tulkinta ujostuttaa edelleenkin) sai alkunsa poikani Juhan pyydettyä minulta novellia käytettäväksi kuunnelma käsikirjoituksen aiheena (Vinopää Vilippu, Aatu : osa 1). Sen tarkoituksen jäätyä totuttamatta pakinani alkoi elää ja muuttua kirjaksi. Vaikuttava tekijä alussa ja edelleenkin on nivelreumavaivani ja siihen liittyvä näkövammaisuuteni. Kirjoittaminen kun on ollut kiputiloja lievittävää "hoitoa". Ajoittain kirjoittaminen on minulle edelläsanotusta johteun eräänlaista "päällekäyvää pakkoa" ja henkistä paineen purkausta. Itseäni siihen pakottaen en kirjoita lainkaan.

Keski-Pohjanmaa on minulle Lesti ja Perhonjokilaaksoineen pieenehkönä ja luonnonvaroiltaan köyhähkönä sinnittelijänä ja isoisten puristuksessa oleva maakuntana ennen muuta sosiaalisen myötämielisyyden kohde, jonka toivon jaksavan säilyttää omaleimaisuutensa asenteella : tunne oma arvosi, anna arvo toisellekin.

Elämäkertatietoa

Koulutus
Kansakoulu, maamieskoulu 1953, pienviljelysneuvojaopisto 1956

Ammatti
Agrologi. Maatalous- ja asetusneuvoja, toiminnanjohtaja (Maataloustuottajat), konttorinjohtaja (Osuusteurastamo Karjapohjola), toimitusjohtaja (Kalajokilaakso-lehti ja -kirjapaino), päätoimittaja 1973-1974 (Yhtenäisyys-lehti), maatalous- ja automyyjä (Anttiroiko Oy). Ylivieskan maatalouspiirin toimistoagrologi 1978-1993. Kansanedustaja (SMP/Skyp 1970-1975). Opettajan sijaisuuksia Reisjärvellä, Lestijärvellä ja Ylivieskassa.

Kirjailijan asuinpaikat
Reisjärvi 1957-1958, Oulu 1959-1964. Asunut Ylivieskassa vuodesta 1964.

Harrastuksena kansanlääkintä, kirjoittaminen, lukeminen, puutyöt, seurakuntaelämä ja yleisurheilu.

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Kirjoittanut myös teokset Olli K:n tunnustuksia (1997) ja Vennamon panttivangit (1998).