Huttu-Hiltunen, Heikki

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

näytelmät

Kirjailijan omat sanat

Olen syntynyt Pudasjärvellä mutta käynyt kouluni Rovaniemellä ja hallitsen edelleen Lapin Lukon kaikkien aikojen seiväshyppytilaston kolmatta sijaa.

Kirjoittajana olen määrätietoisesti pyrkinyt ammattimaiseksi käsikirjoittajaksi. Tämä tarkoitta, että kykenen kirjoittamaan toimivan ja toteutettavissa olevan tekstin. En kirjoita pöytälaatikkoon. En kirjoita julkaistavaksi. Kirjoitan ohjattavaksi, näyteltäväksi, nähtäväksi tai kuultavaksi. Olen kirjailija vaikka työni lopputulos ei ole kirja. Minua innostaa muodon antaminen sisällölle. Tyhjälle en jaksa muotoa tehdä. Millainen sisältö innostaa? En niinkään ohjelmallisesti hakeudu vaan ajaudun sisältöihin, joista en tiedä. Kirjoitan koska haluan tietää ja ymmärtää. Yksi pysyväksi muodostunut asia josta en näköjään tiedä riittävästi on identiteetti. Siitä on useampikin kuunnelma, näytelmä ja elokuva kertonut tai sen pohtimisesta lähtenyt liikkeelle.

Olen opettanut jonkin verran kirjoittamista. Miten sitten tullaan kirjoittajaksi? Ei sitä kukaan tiedä, mutta lukemisesta ei ainakaan ole mitään haittaa. (Kirje 9/2008)

Elämäkertatietoa

Heikki Taneli Huttu-Hiltunen, s. 29.03.1960 Pudasjärvi. Helsinkiläinen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Huttu-Hiltunen on tehnyt lukuisia tv-töitä ja kirjoittanut näytelmiä, kuunnelmia ja tehnyt käsikirjoi-tuksia. Huttu-Hiltusen elokuvia on esitetty ja palkittu kansainvälisillä festivaaleilla.

Festivaalit: Nuorro Sardinia antropologisen dokumenttielokuvan tuomariston kunniakirja, Kettupäi-vät 2001, New Yorkin Suomi-Instituutti 2001, Pohjoisen elokuvan festivaali, Kanada 2004, Suoma-lais-ugrilaisten kansojen tv-festivaali, 1. palkinto, Tampereen elokuvajuhlat, Nordisk Filmfestival, Hannover Festival, NAFA Filmfestival, Saarbrücke Festival, Genova Filmfestival, Nordisk Pano-rama, Sheffield International Documentary Festival, Tromssa Film Festival, Joensuun kulttuuriant-ropologisten elokuvien Arctic Directors -elokuvatapahtuma, Rovaniemi, Nordic Research Forum, Novgorod, Kaamoksen kuvat -festivaali, Skandinavian House, New York, Yellow Knife, Kanada, XII International Festival of Ethnographical kunniamaininta.