Eggen, Torgrim

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Oslossa vuonna 1958 syntynyt Torgrim Eggen on kulttuurin monitoimimies. Muusikosta toimittajaksi ja sittemmin kirjailijaksi siirtynyt norjalainen on ehtinyt toimia myös radiojuontajana, tietokirjailijana ja luennoitsijana.

Tänä päivänä Eggen kuuluu Norjan johtaviin kirjailijoihin. Hänen tähänastinen tuotantonsa muodostuu viidestä vuosien 1992 ja 2003 välillä julkaistusta itsenäisestä teoksesta, jotka samalla muodostavat löyhän temaattisen kehän. Vuonna 2001 ilmestyneessä Norwegian Literary History -teoksessa Eggeniä kuvataan postmodernin ajan kertojaksi, joka osuvasti havainnoi modernin yhteiskunnan muutoksia ja käännekohtia. Omaperäisen tyylin ansiosta Eggeniä kutsutaan myös Norjan Tom Wolfeksi.

Eggen on myös suosittu kolumnisti. Hän kirjoittaa kolumneja norjalaisille sanomalehdille ja Elle-lehdelle, osallistuu kansainvälisen arkkitehtuuri- ja designlehden Forumin tekemiseen sekä toimii kääntäjänä. Kymmenissä eri lehdissä ja Internet-sivuilla julkaistuja artikkeleita on tähän mennessä kertynyt yli tuhat. Niiden aihevalikoima vaihtelee kulttuurista aina teknologiaan, uskontoon ja politiikkaan asti.

Design-maailmaan sijoittuvan Sisustajan jälkeen Eggeniltä on Norjassa julkaistu Trynefaktoren. Yksin Norjassa yli 60 000 kappaletta myynyt romaani on satiirinen kertomus poliittisesta valtataistelusta. Tietokirjailijana Torgrim Eggen on julkaissut Internetistä (1996), kuubalaisista sikareista (The Scent of Havana, 2002) sekä ruoasta ja viinistä (Matters of Taste, 2004) kertovat teokset.

(Gummerus)