Lassila, Anna

Kuvatiedoston lataaminen

Photograph information

Kuva: Otava

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat

Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat

Koulutus tai tutkinto

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Muut teokset

Tyyppi

fyysinen teos

Tyyppi

fyysinen teos

Elämäkertatietoa

Anna Lassila syntyi 1968 Kuopiossa. Nykyinen kotipaikka on Lapinjärvi.
Koulutus: FM, työskennellyt myös omalla luomumaatilalla ja tehnyt erilaisia kirjoittamiseen liittyviä töitä mm. toimittajana ja Helsingin yliopiston tuntiopettajana.
Perhe: naimisissa ja tytär
Harrastukset liittyvät hänen lemmikkieläimiinsä: ratsastus, koiraurheilu, vuohien ja pupujen hoito.

Pohdintaa kirjailijantyöstäni

"Ensimmäinen tekstini julkaistiin kaupunginosalehdessä ollessani 16-vuotias. Se oli kaupungin vuokraamien ateljeetalojen asukeista kertovan sarjan ensimmäinen ja viimeinen osa. Haastattelin tunnettua ekspressionistitaiteilijaa ja siteerauksista nousi meteli eli sain heti tuntumaa sanan mahtiin.

En varsinaisesti koskaan ole "ryhtynyt kirjailijaksi", koska olen kirjoittanut aina. Kirjoittaminen on tapa tutkia maailmaa ja ilmaista asioita, joita ei voi toisin sanoa. Tekstin rakennetta ja kirjoittamisen jokapäiväisiä rutiineja voi kuvailla, mutta kirjoittamisen merkitys ja sisältö säilyvät avoimina, monitulkintaisina ja muuttuvina. Jos jokin itselleni tärkeä teema pitää nimetä, se varmaankin on ihmiselämän monimuotoisuuden, keskeneräisyyden ja heikkouden kuvaaminen."

Jotakin omakohtaista

Suosikkikirjailija?

Mary Gaitskill, Carson McCullers, Alice Munro ja Flannery O’Connor. Muita suosikkeja ovat esimerkiksi Louise Erdrich, Edmund White, William Faulkner, Anne Tyler, Anita Brookner, August Strindberg, Jean Rhys ja Roddy Doyle. Suomalaisista kirjailijoista pidän etenkin Tuomas Anhavasta, Juha Seppälästä, Monika Fagerholmista, Eeva-Liisa Mannerista, Riina Katajavuoresta ja Johanna Venhosta.

Lempielokuva?

Harmony Korinen Gummo.

Tärkeintä elämässä?

Mielenrauha eli suhteellisuudentajun säilyttäminen.

Ajatuksia kotimaakunnastani

"Jaksan joka päivä ihailla esimerkiksi pilviä ja taivaan erilaisia värejä, jotka korostuvat laajalla, lainehtivalla peltoaukiolla. Vanha, vauras, kaksikielinen maanviljelysalue, perinnemaisema on säilynyt Uudellamaalla paljon paremmin kuin pusikoituneessa Suomessa keskimäärin."

/Lähde: Itä-Uudenmaan kotiseutukirjailijat

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Uusin silmin - toimitustyö ja artikkeli Tutut roolit, tuntemattomat alueet. Butch, femme ja identiteettipolitiikan dekonstruktio 1997
Sivupolkuja : tutkimusretkiä kirjallisuuden rajaseuduille -artikkeli
Intiaanikirjailijan amerikkalainen tarina
Louise Erdrichistä 1997

Lähteitä ja viittauksia

Kotimaisia nykykertojia 3. Toim. Kari-Otso Nevaluoma. BTJ Kirjastopalvelu 2000