Bachman, Richard

On sama kuin

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Nimi

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Nimi

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Nimi

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Nimi

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Richard Bachman syntyi New Yorkissa, palveli neljä vuotta merivartiostossa ja kymmenen vuotta kauppalaivastossa ja asettui sen jälkeen asumaan New Hampshiren maaseudulle, missä hän öisin kirjoitti ja päivisin hoiteli keskikokoista lypsykarjaansa. Hänellä oli vaimo ja yksi lapsi, poika joka kuoli kuusivuotiaana valitettavassa onnettomuudessa. Uskontunnustuksekseen Bachman ilmoitti kalkkunanpalvonnan. Vuonna 1982 hänen aivojensa perillä havaittiin kasvain, joka onnistuttiin poistamman. Hän koki kuitenkin äkkikuoleman helmikuussa 1985.

Tällainen elämäntarina sepitettiin Richard Bachmanille, salanimelle jonka turvin Stephen King julkaisi viisi romaania 1977-84. Niistä viimeinen, Thinner, oli jopa omistettu kirjailijan vaimolle Claudia Inez Bachmanille ja sen takakannessa oli hänen tekaistu valokuvansa. Bachmanin äkkikuolema oli seurausta siitä, että Bangorin Daily News paljasti hänen olevan Stephen King.
Oliko Bachnman siis Kingin pimeä puoli – vai päinvastoin? Valastuista asiaan antaa kenties kirjan Raivo – Pitkä marssi kirjan alussa oleva kirjoitus ”Miksi olin Richard Bachman.”
(teoksesta Raivo - Pitkä Marssi)