Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Valli, Juhani

Kirjailijan muu nimi
Nuro II
Synnyinaika
Synnyinpaikka
Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Koulutus tai tutkinto
Ammatti
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Maakunta-alue
Teokset
Tyyppi
novellikokoelmat
Tyyppi
novellikokoelmat
Tyyppi
novellikokoelmat
Kirjailijan omat sanat
Julkaisin esikoisteokseni syksyllä 2007 Juuret kairassa (Otava). Eränovellikokoelma, jossa käyn läpi miehisiä tuntoja ja omia kokemuksia fiktiivisessä rinnakkaismaailmassa, yhdistin kaksi harrastusta, metsästyksen ja kirjoittamisen.

Sain kipinän kirjoittamisen pariin Ounasvaaran lukiosta 1976 oivalta äidinkielen opettajaltani. Kirjoittaminen on minulle harrastus ja edustaa eräänlaista vapautta; suorittaminen, velvoite ja luterilainen työnteko ovat vierasta minulle. Taloudellisesti kirjoittaminen on merkityksetöntä.

Suosikkielokuvani on Sam Peckinpahin Hurja joukko. Suosikkikirjailijat: Väinö Linna, Mika Waltari. Terveys on tärkeä asia. Motto: Ei mitään uutta auringon alla.
Elämäkertatietoa
Juhani Valli, s. 1954 Rovaniemellä. Ylioppilas Ounasvaaran lukio (Rovaniemi), yo-merkonomi Rovaniemen kauppaoppilaitos (yht.kunn. yo-linja). Rovaniemeläinen eräkirjailija. Vallin tarinoissa sykkii metsästäjän sydän. Niissä kuvastuu paitsi saalistamisen hienous, myös se mielenrauha, jonka äärimmäiset kokemukset erämaiden hiljaisuudessa saavat aikaan. Harrastuksena ajankohtaiset asiat, blogit, kirjoittaminen, lukeminen, tietokoneet, eränkäynti, metsästys, kävely, Luftwaffe ja Suomen historia.
Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa
Kirjoituksia nimellä (Juhani Valli) ja nimimerkillä (Nuro II) Lapin Kansassa ja blogissa Nuro II:n reviiri, yleisönosastot jne. Metsästys ja kalastus -lehdessä julkaistuja kertomuksia vuoteen 1992 saakka.