Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vähäsarja, Vilho

Synnyinaika
Synnyinpaikka
Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Koulutus tai tutkinto
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Teokset
Tyyppi
runokokoelmat
Tyyppi
runokokoelmat
Kirjailijan omat sanat
Kirjoittaminen on minulle luonnollisin tapa ilmaista itseäni. Musiikissa minulle tärkeitä ovat kolme B:tä; Bach, Beethoven ja Brahms.

Motto: Kyllä se siitä!
Elämäkertatietoa
Vilho Vähäsarja syntyi Paltamossa 6.4.1950. Hän asuu Muonion Kätkäsuvannossa (vuodesta 1989). Hän on pastori ja kirjailija, (teologian kandidaatti 1970). Vähäsarja on opiskellut Woodstown High Schoolissa, (New Jersey, USA), Helsingin Yliopiston teologisessa tiedekunnassa, Oulun Yliopiston saamen kielen laitoksella. Vähäsarjalla on oma yritys Koutakulttuuri Ky, joka järjestää mm. kansainvälistä Pianistit Tunturissa- tapahtumaa, (vuonna 2010 jo 11. kerran). Vähäsarja on myös ollut 1990-luvulla Hetan Musiikkipäivien hallituksen jäsen. Harrastuksena kulttuuritapahtumat ja verkkokalastus.

Vähäsarjan artikkeleita ja kolumneja on julkaistu muun muassa lehdissä: Liitto, Keski- Pohjanmaa, Kaleva, Lapin Kansa, Kotimaa, Hengellinen Kuukauslehti.

Kirjastopalvelun apuraha vuonna 1993.
Tekstinäyte
Taas tunturiin lauluni vien
jos siipeni sinne vain kantaa
jos myrsky ei sointuja peitä
jos elämä sävelet antaa.

Taas tunturiin lauluni vien
kun kaamos jo päivää kaihtaa
ja aurinko kerojen reunat
viherviittansa viimein vaihtaa.

Taas tunturiin lauluni vien
ja toisten lintujen lailla
soi elämää uutta, vahvaa
ja kiitosta Luojani mailla.

Jaakko Alatalo, Viljo Vähäsarja. Taas tunturiin lauluni vien. Herättäjä – yhdistys, Gummerus Oy Jyväskylä 1997. Sivu 10.