Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Vilkkonen, Lauriina

Synnyinaika
Synnyinpaikka
Opiskelupaikkakunta tai -paikkakunnat
Asuinpaikkakunta tai -paikkakunnat
Koulutus tai tutkinto
Tekijän käyttämä kieli
Kansallisuus
Maakunta-alue
Teokset
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Tyyppi
romaanit
Elämäkertatietoa
vanhemmat: Lainopin kandidaatti Eeva-Liisa Wallinheimo ja professori Eero Vilkkonen

opinnot: Ylioppilas 1981, FM 1986, opintoja Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa 1989-1991

harrastukset: irlanninsusikoiran "kouluttaminen", lapsen harrastusten (viulu, laulu, jääkiekko) tukeminen, mökkeily

Makuasioita:

Elokuvat ja monet teatteriesitykset ovat varmasti vaikuttaneet minuun yhtä paljon kuin lukemani kirjat. Teini-ikäisenä istuin usein teatterissa, ja saatoin katsoa saman esityksen monta kertaa. Kom-teatterin Me pommittajat-esityksen muistan nähneeni kolmesti.

Suosikkikirjailijoitani olivat Lorca, Brecht, Tsehov, Mrozek, Beckett, Jotuni ja Olsson, mutta oli monia muitakin. Luin paljon näytelmiä jo ennen teatteritieteen opintoja. Romaaneista kolahtivat Hessen Arosusi ja Jotunin Huojuva talo. Murrosikäisenä luin Irving Stonen teoksen "Hän rakasti elämää", joka kertoo Vincent van Goghista. Kirja ja voimakas elämykseni jäivät mieleen.

Opiskeluaikana saatoin käydä elokuvissa kolmesti päivässä. Päivänäytökset olivat mainio lisä elokuvanälkäisen päiväohjelmaan. Kävin niin usein elokuvissa, että jossain vaiheessa sain ilmaiset liput puoleksi vuodeksi. Siihen aikaan oli filmihulluille joku sellainen kampanja.

Merkittäviä taide-elämyksiä on ollut lukuisia. Myös kuvataide on lähellä sydäntäni, vaikken näyttelyissä usein ehdi käymäänkään, ja perhesyistä klassinen musiikki on osa elämääni.
Kirjoista tiedän, että vaikutuksen tehneet teokset voi totta kai lukea uudestaan, ja parhaassa tapauksessa kokea ensimmäisen lukukerran hurman, mutta joskus on parempi muistella kerran koettua elämystä.

Työni puolesta tutustun uusien kirjojen tietoihin usein jo ennen kuin ne ilmestyvät ja luen paljon, varsinkin kotimaista kirjallisuutta. Odotan tulevilta vuosilta hyviä tarinoita ja mielenkiintoisia elämyksiä.