Bear, Greg

Synnyinaika

Synnyinpaikka

Ammatti

Tekijän käyttämä kieli

Kansallisuus

Teokset

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

romaanit

Nimi

Tyyppi

novellit

Nimi

Tyyppi

romaanit

Tyyppi

novellit

Tyyppi

romaanit

Elämäkertatietoa

Greg Bear on syntynyt San Diegossa Californiassa 20.8.19951. Hänen isänsä työ laivastossa kuljetti koko perhettä ympäri USA:n ja maailman aina Japaniin ja Filippiineille asti. Bear on opiskellut tekniikan alaa ja toiminut neuvonantajana mm. USA:n armeijassa ja CIA:ssa.

Greg Bear kertoo kirjoittaneen koko ikänsä ja heti kirjalijan uran alusta hänen ominta aluettaan on ollut science fiction. Ensimmäisen novellinsa hän sai julkaistua jo 16-vuotiaana ja 23-vuotiaana hänen asemansa kirjailijana oli jo vakiintunut. Hänen teoksiaan on käännetty ainakin 17 eri kielelle.
Keskeisiä aiheita Greg Bearin romaaneissa ovat biologia, genetiikka ja evoluutio. Tieteen kehittymiseen liittyviä eettisiä ja moraalisia kysymyksiä tarkastellaan sekä pienen ihmisen että koko maailman kannalta.

Greg Bearin unohtumaton tieteisromaani Darwinin radio voitti vuonna 2000 Nebula-palkinnon, joka myönnetään vuoden parhaalle scifi-teokselle. Hän on voittanut muilla romaaneillaan saman palkinnon myös vuosina 1983, 1986 ja 1994, sekä Hugo-palkinnon vuosina 1984 ja 1987.


(Gummerus)

Kirjailijan tuotantoon liittyvää lisätietoa

Parhaan romaanin Nebula-palkinto teoksesta Moving Mars (1994)

Lähteitä ja viittauksia

Ulkomaisia tieteiskirjailijoita 2. BTJ, 2004.