Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sattumuksia Brooklynissa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kertoja on vastikään eronnut kuusikymppinen Nathan Glass, jolla on toistaiseksi parantunut keuhkosyöpä, mutta joka väsyneenä ja innottomana palaa asumaan lapsuutensa Brooklyniin. Arkipäivä täyttyy pienistä rutiineista ja kohokohta on keveä flirtti lounaskuppilan viehättävän tarjoilijattaren kanssa.

Eräänä päivänä hän törmää siskonpoikaansa Tomiin, joka on hylännyt yliopisto-opinnot ja on töissä antikvariaatissa. Tom on yhtä yksinäinen ja hukassa kuin enonsa. Tomin opiskeluvuosina hänen äitinsä kuoli yllättäen ja Aurora-siskolla oli vaikeita aikoja mm. huumeongelmansa takia. Vakaumuksellinen kristitty David ”pelasti” siskon avioliittoon, josta sukeutui lähinnä vankila miehen mustasukkaisuuden vuoksi.

Brooklyniin muuttaa seuraavaksi Auroran tytär Lucy, joka on paennut dominoivaa isäpuolta äitinsä suosiollisella avustuksella. Lucy on vaikea ja väkivaltainenkin, elämän tölvimä tyttö. Kun lopuksi paikalle ilmestyy vielä Aurora, koko perhe on koossa ja Brooklynin elämänmyönteinen ja kohottava vaikutus alkaa tuntua. Ja kun Nathan joutuu sairaalaan sinänsä vaarattoman sairauskohtauksen takia, hän sieltä päästessään tuntee olevansa maailman onnellisin mies. Tuo aamu vain sattuu olemaan 11. syyskuuta 2001.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

363

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Pokkariversio 2009

Ilmestymisaika

Sivumäärä

363

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä