Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Syvyyden saalistajat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Tappajahain jälkeen Peter Benchleyltä odotettiin paljon. Syvyyden saalistajat ylitti kaikki odotukset. Se oli bestseller jo ennen ilmestymistä: amerikkalainen taskukirjakustantaja maksoi julkaisuoikeuksista historiansa suurimpia palkkioita, Englannissa ensi painos oli 100.000, englantilainen kirjakerho valitsi sen kuukauden kirjakseen ja Daily Mail jatkokertomuksekseen jo käsikirjoitusvaiheessa. Myös elokuvasopimus Columbia Picturesin kanssa tehtiin ennen kirjan ilmestymistä.

Syvyyden saalistajat on huima seikkailu valtameren syvyyksissä. Kaikki saa alkunsa kuherruskuukauttaan viettävän avioparin viattomasta urheilusukelluksesta. Heidän löytämänsä pieni lääkeampulli paljasta salaisuuden, josta on uskallettu vain uumoilla, ja johtaa satumaisen omaisuuden jäljille. Alkaa kuumeinen takaa-ajo, raivoisa taistelu aikaa, merta ja vallanhimoa vastaan. Taistelu jossa kovimmatkin keinot ovat luvallisia.
Syvyyden saalistajat paljastaa koko vedenalaisen maailman, sen rauhan ja kauneuden, mutta myös sen hyytävän jännityksen ja ne kauhut, jotka sukeltaja kokee silmiensä edessä.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

265

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä