Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Iskuryhmä pantteri

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Karmivan jännittävä trilleri Natsi-Saksasta – kertomus tapahtumista jotka olisivat voineet tapahtua, salaliitosta joka olisi muuttanut toisen maailmansodan kulun

Ryhmä 272:n tehtävä oli Martin Bormannin salamurha, peitenimeltään Operaatio Pantteri. Se oli vertaansa vailla oleva uhkayritys, joka huipentuisi 14.10.1944 Münsterin rauhanhallissa, Westfalenissa. Miehet tiesivät, että onnistumisen mahdollisuudet olivat pienet ja henkiinjäämisen mahdollisuudet vielä heikommat.
Torstai 20.7.1944. Hitleriä vastaan suunnattu attentaatti oli epäonnistunut. Samana päivänä katosi tietymättömiin kenraalimajuri Paul Heinrich Gerhardt, panssaridivisioona Ludendorfin komentaja, ja samana iltana ampui itsensä eversti Hasso Jürgens Grünewaldin metsässä. Valitessaan itsemurhan Jürgens osoitti tahtomattaan syyttävällä sormella Gerhardtia, käynnisti Gestapon säälimättömään ajojahtiin ja pani alkuun tapahtumasarjan, jolla olisi suuri vaikutus sodan lopputulokseen.
Kaksi kuukautta myöhemmin Gerhardt tuli imoille Englannissa ja esitti suunnitelman uudesta salamur-hasta. Kohteena olisi Martin Bormann, Hitlerin sijaisjohtaja, jolla oli hallussaan koko natsien puoluekoneisto.
Eversti Ashby, Englannin salaisen palvelun Saksan osaston päällikkö oli niitä harvoja, jotka kuuntelivat Gerhardtia. hän alkoi uskoa mielikuvitukselliseen hankkeeseen ja perusti ryhmän, johon lopulta, armottoman harjoitusohjelman jälkeen jäi hänen ja Gerhardtin lisäksi kuusi miestä: englantilaisia, saksalasia antinatseja sekä amerikkalainen ”tarkkailija”.
Tämä nopeatempoinen kova trilleri vie lukijan luhistuvaan Saksaan, jossa ihmiset elävät tuhon partaalla ja maailma kaartuu heidän ympärillään. Se on Clive Egletonin, englantilaisen kirjailijan ja entisen aktiiviupseerin neljäs jännitysromaani. Hänen edellisestä teoksestaan ”Timanttilunnaat” on tehty Don Siegelin ohjaama elokuva ”Musta tuulimylly”, pääosassa Michale Caine.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

jännitysromaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

275

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä