Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Seurapiirimurhia

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jo Slater, newyorkilaisen miljardöörin vaimo, kaupungin seurapiirielämän tukipylväs ja hyvän maun kuningatar, suistuu valtaistuimeltaan, kun aviomies kuolee odottamatta ja jättää koko omaisuutensa hämäräperäiselle ranskalaiselle kreivittärelle. Vähitellen Jo saa selville totuuden miehestään ja kreivittärestä, joka oli tekeytynyt hänen uskotukseen, mutta tekee nyt parhaansa anastaakseen myös hänen ystävänsä ja asemansa. Toimeentulovaikeuksissa kamppaileva Jo alkaa suunnitella kostoa. Hänen nerokas suunnitelmansa perustuu historian suurimpaan huijaukseen ja rakentuu kuningatar Maria Antoinetten kaulakorun ympärille. Ja kuten kilpailijattarensa, Jo ei kaihda äärimmäisiäkään keinoja...

New Yorkissa ja Washingtonissa asuva Jane Stanton Hitchcock on julkaissut kolme romaania, joista ensimmäinen, Trick of the Eye, oli ehdolla sekä jännäreille myönnettävän Edgar Awardin saajaksi että vuoden esikoisromaaniksi. Seurapiirimurhia on tuonut Hitchcockille kansainvälisen läpimurron ja myös sen elokuvaoikeudet on varattu.

Minusta ei todellakaan pitänyt tulla murhaajaa. Olen pohjimmiltani hyvin tunteellinen. Vanhat elokuvat itkettävät minua. Pidän kovasti lapsista ja eläimistä. Minulta on helppo kerjätä rahaa. Jos joku olisi kertonut minulle viisi vuotta sitten, että tekisin harkitun murhan, olisin sanonut häntä hulluksi. Mutta jospa kuvailen nyt hetken viimeistä iltaa, jona olin vielä onnellisen tietämätön elämän realiteeteista. Seisoin kättelemässä vieraita, jotka saapuivat syntymäpäiväni kunniaksi järjestettyihin juhliin.
Trish Bromire röyhisti silmin nähden rintaa, kun Miranda Somers astui sisään, sillä Mirandan läsnäolo merkitsi meidän pienissä piireissämme sitä, että olimme oikeassa paikassa. Kaunis, miellyttävä ja iättömän näköinen Miranda johtaa seurapiirien huutosakkia. Hän kirjoittaa Nous-lehteen nimimerkillä Daisy. Nous on hienoston ikioma leikekirja, sillä se keskittyy muotiin ja kuuluisuuksiin ja tekee kaikkensa antaakseen seuraelämästä hauskan kuvan, vaikka juhlat ovat usein pitkästyttävämpiä kuin valamiehistön työ oikeussalissa. Miranda sirottelee aina juttuihinsa sukkeluuksia ja sadun hohtoa.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

407

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

Ilmestynyt myös Loisto-pokkarina.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

359

Kustantaja

Kääntäjä