Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Niin pahoille kuin hyvillekin

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kuuluisa tukholmalainen näyttelijä Klas Melling on ollut poissa teatterista yli kolme vuotta. Hänellä on ollut siihen syynsä, vakavat syynsä, mutta nyt hän haluaisi palata takaisin. Se ei kuitenkaan käy käden käänteessä, ja pahinta on, että Klas Melling ei enää luota itseensä, hän ei yksinkertaisesta uskalla astua näyttämölle.
Kamppaillessaan omien vaikeuksiensa parissa Klas Melling tutustuu nuoreen Lilian Lingbomiin, jolla myös on huolia elämässään. Klas ryhtyy auttamaan Liliania ja huomaa äkkiä joutuneensa aivan uuteen, epäsovinnaiseen ympäristöön: lähellä Tukholmaa sijaitsevalle Kettinhin maatilalle, jota isännöi Lilianin sukulainen, mahtava teollisuusmies Hjalmar Lingbom. Tilanne saa yllättävän käänteen, kun Hjalmar Lingbom pyytää sekä Klasia että Liliania jämään Kettingeen koko kesäksi. Tänä aikana Klasin itseluottamus palautuu vähitellen, hän huomaa rakastavansa Liliania ja pystyy syksyn tullen käymään jälleen käsiksi teatterityöhön. Koko elämä tuntuu hymyilevän hänelle. Mutta kaikki ei sittenkään ole niin yksinkertaista, sillä ihminen on luotu sekä hyvään että pahaan, nämä kaksi puolta vallitsevat hänessä ja ohjaavat hänen tekojaan.
”Niin pahoille kuin hyvillekin” on ihmiskuvauksensa hienoa ja punnittua työtä. Romaanin perusvire on vakava, mutta sen kerronnassa on myös huumoria, paikoin jopa hilpeän aurinkoista välkettä.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Tekstinäyte

- Onpa tosiaan hauskaa nähdä sinua taas, sanoi BIgge. Tätä meidän on juhlittava. Tule Kulmaan minun kanssani, niin otetaan ryyppy!
- Ei minulla taida olla aikaa, sanoi Klas. Sitä paitsi minun täytyy olla hiukan varovainen vielä toistaiseksi.
- Varovainen! Se kuulostaa naurettavalta kun sinä sen sanot. Voit kai ainakin kävellä kanssani vähän matkaa. Kävellään laituria pitkin ja katsellaan laivoja. Laivat ovat aina olleet minusta mukavia. Näitkö muuten reportaašin jonka tein pari viikkoa sitten?
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

426

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

413

Kustantaja

Kieli