Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yövuoro

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Croninin koskettavimpia romaaneja, jossa hän liikkuu tutussa aihepiirissään: sairaalan maailmassa.

Anne Lee ja Lucy ovat sisaruksia ja ammatiltaan sairaanhoitajia. Luonteeltaan he kuitenkin ovat täysin erilaisia. Sitten toinen heistä syyllistyy kohtalokkaaseen huolimattomuuteen, ja kummankin sisaruksen ylle lankeaa raskas varjo. Vasta monien vuosien jälkeen, jotka sisarukset ovat eläneet omilla tavoillaan, salaisuus paljastuu. Myös onni ja rakkaus ovat mahdollisia - toiselle heistä.
(takakansitekstistä)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

Vaikka kello läheni jo kuutta, oli tuona kirpeän kylmän talviaamuna vielä pimeää. Sherehamin piirikunnansairaalan pienellä eristysosastolla vallitsi äänettömyys, sairashuoneen omalaatuinen hiljaisuus, jossa ainoana äänenä kuului vain ohut, rahiseva hengitys huoneen toiseen päähän sijoitetusta, verhojen eristämästä pikkulapsen vuoteesta.
Vuoteen vieressä istui aivan liikkumattomana hoitajatar Lee, joka piti katseensa jatkuvasti suunnattuna lapsen kasvoihin taistellessaan siinä omaa väsymystään vastaan. Siten hän oli kaiken yötä tunnollisesti suorittanut valvojantyötään. Potilas oli pieni kaksivuotias poika, ja hänen kuumekäyrässään, joka erottui himmeästi vuoteen yläpuolella, oli selväsanainen, paljon puhuva merkintä: kuristustauti. Vaarallinen sairaus. Ja vakava taudintapaus. Kun ambulanssi oli eilen illalla kiidättänyt pojan sairaalaan, oli vain kiireesti suoritettu henkitorven avaaminen pelastanut potilaan hengen. Hoitajatar oli itse avustanut tohtori Hassallia leikkauksessa. Ja nyt poika näytti rupeavan pitämään puoliaan. Pieni hopeaputki hohteli siteiden välistä hänen laihalla kaulallaan ja kymmenentuhatta yksikköä kurkkumätäseerumia taisteli hänen veressään piilevää myrkkyä vastaan. Näytti siltä, että potilas alkoi jo hitaasti ryömiä taaksepäin kuoleman jyrkänteen reunalta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

243

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

255

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä