Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vuoret odottavat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuorten kupeessa kyyhöttävä Bni Bouble ei ole edes kylä, pahainen kulmakunta vain. Sen asukkaat elävät vuodenaikojen rytmissä repien niukan elantonsa mahosta maasta. Kuin unikuva leviää heidän silmiensä edessä viljava tasanko: se on samaa maata, samaa esi-isiltä perittyä Algeriaa, jonka siirtomaavalta on heiltä riistänyt.
Alkuvuodesta 1939 maatyöläiset rupeavat liikehtimään. Helmikuussa puhkeaa lakko, joitakin kuukausia myöhemmin tuli hävittää heidän asumuksensa. Lakkolaisia syytetään palon tahallisesta sytyttämisestä. Heidän johtomiehensä pidätetään.
Omar, Sisäpihan päähenkilö tutustuu maaseudun todellisuuteen ystävänsä, vanha Komentajan opastuksella. Hän oppii näkemään ihmisten eriarvoisuuden ryhtyy ajattelemaan asioiden syitä.
Mohammed Dibin Algeria-trilogian toinen romaani Vuoret odottavat kuvaa maattoman talonpoikaisväestön ja pienviljelijöiden asemaa toisen maailmansodan aattona, heidän hämmennystään ja tietoisuutensa heräämistä itsenäisyystaistelun pitkän tien alkutaipaleella.
Dib kaihtaa kaikkea romantisoimista; hänen kirkkaan täsmällinen ilmaisunsa paljastaa karun todellisuuden verhottomat kasvot.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

204

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä