Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nuoren miehen muistelmat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ričardas Gavelis (s.1950) on Liettuan nykykirjallisuuden merkittävin nimi. Koulutukseltaan hän on fyysikko, mutta aloitti uransa kirjailijana ja toimittajana jo vuonna 1976.

Tähänastiset pääteoksensa ”Vilnalaista pokeria” ja ”Nuoren miehen muistelmat” hän julkaisi vuosina 1990-91 Liettuan siirtyessä neuvostovallan kaudesta palautetun itsenäisyyden aikaan. Nämä teokset kuvaavat liettualaista sivistyneistöä 1980-luvulla brežneviläisyyden viimeisinä vuosina ja perestroikan alkuvaiheessa.

”Nuoren miehen muistelmissa” kirjailija yrittää selvittää liettualaisuuden olemusta ja piirtää samalla terävän kuvan Kaunasin slummeista lähteneen nuoren ja lahjakkaan miehen henkisestä ja urakehityksestä Appiukkonsa, korkea-arvoisen puoluepomon varjossa sekä traagisesta lopusta korealaisen huu-haa-gurun gorillojen kourissa.

Luonnollisena jatkeena kirjailijanuralleen Gavelis toimii myös Liettuan toiseksi suurimman päivälehden ”Respublikan” poliittisena ja yhteiskunnallisena kolumnistina. Pakinoissaan hän on henkilöihin katsomatta ruoskinut muun muassa Liettuan oikeuslaitoksen korruptiota.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani neljäntoista kirjeen muodossa

Ilmestymisaika

Sivumäärä

180

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli