Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paddy Clarke hähhähhää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

On vuosi 1968. Kymmenvuotias Patrick Clarke rakastaa jalkapalloilija George Bestiä, Geronimoa ja kuumavesipullon tuoksua. Hän inhoaa eläintarhoja, suutelua ja pikkuveljeään. Hän malttaa antaa rupien kypsyä ennen kuin raaputtaa ne irti polvistaan.
Kevin on hänen paras ystävänsä. Heidän nimensä ovat kaikkialla Barrytownissa, kepeillä sementtiin kaiverrettuina. He pelaavat futista keskellä katua, sytyttävät nuotioita rakennustyömaille, uhmaavat sadistista opettajaa tämän selän takana ja näpistelevät kaupasta naistenlehtiä.
Kotona asiat eivät ole yhtä hyvin. Isä ja äiti puhuvat yhä vähemmän, huutavat yhä enemmän, lopulta vaikenevat kokonaan. Patrickin lohtuna on ehtymätön mielikuvitus, jonka avulla tyhjä tontti muuttuu pitaalisiirtolaksi ja piirileikki monimutkaiseksi pakanarituaaliksi.
(takakansiteksti)
Tarina kattaa yhden vuoden Paddy Clarken, 10-vuotiaan irlantilaispojan elämästä. Eletään 1960-luvun loppua Barrytownissa, ja jalkapallo, koulu ja kaverit täyttävät Paddyn elämän. Mielikuvituksen avulla pikkukaupunki muuttuu erilaisten seikkailujen näyttämöksi. Kotona ovat sisarukset ja vanhemmat, joiden suhdetta sävyttää väkivalta ja jatkuva avioeron uhka. Paddyn tyyli kertoa tarinansa on suorasukainen, hauska, välitön ja kaikenlaista tunteilua karttava.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

276

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

273

Kieli

Kääntäjä