Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kosteikkoja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Helen on kahdeksantoista ja yhtä aikaa sekä estoton että epävarma. Eräänä päivänä hän yrittää ajella intiimialueensa, mutta tuleekin vahingoittaneeksi itseään. Maatessaan sairaalavuoteessa Helen haaveilee eronneiden vanhempiensa sovinnosta ja aloittaa tutkimusretken syvälle omaan ruumiillisuuteensa.

Kosteikkoja luo katseen viimeisiin jäljellä oleviin tabuihin. Rohkea, provokatiivinen ja hysteerisen hauska esikoisromaani kapinoi naisen kehoon ja seksuaalisuuteen liitettävää steriiliyttä vastaan. Tämän raikkaan ja railakkaan tarinan sankaritar sanoo äänen sen, mitä muut eivät uskalla edes ajatella.

Rochen kirjallisesti ansiokkaassa ja kliseistä vapaassa käsittelyssä sovinnaiset käsitykset naisen sukupuolisuudesta saavat kyytiä. Arvosteluissa teosta on verrattu mm. J. D. Salingerin Sieppariin ruispellossa, J.G. Ballardin Crashiin sekä Germaine Greerin feministiklassikkoon Haluan olla nainen (The Female Eunuch). Teos aiheutti ilmestyessään valtaisan kohun, ja sitä on myyty pelkästään Saksassa yli miljoona kappaletta. Teoksen käännösoikeudet on myyty kolmeenkymmeneen maahan.

Charlotte Roche syntyi vuonna 1978 englantilaiseen perheeseen High Wycombessa, Englannissa. Perhe muutti Saksaan, kun Charlotte oli kahdeksanvuotias. Roche on työskennellyt juontajana mm. Viva-, Arte- ja ZDF- kanavilla. Hän voitti arvostetun TV-alan Grimme-palkinnon vuonna 2004. Roche on työskennellyt lisäksi mm. tuottajana, laulajana ja näyttelijänä. Hän asuu Kölnissä ja hänellä on yksi lapsi. Kosteikkoja on hänen ensimmäinen romaaninsa.

(Basam Books)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

196

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

217

Kieli