Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hopean hohto

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Joko te pojat onnistutte sen pankin kanssa tai minä nitistän teidät.”
Joe Fiore on amerikkalainen kummisetä, joka on päättänyt ratkaista rahaongelmansa kertalaakilla. Käteisestä on ollut pula siitä alkaen kun pankit määrättiin kopioimaan kaikki kymmentätuhatta dollaria suurempia rahasuorituksia koskevat paperit. Käteisestä on ollut pula ja sijoittaminen on käynyt hankalaksi. Mutta nyt ongelmat ratkeaisivat. Fiore on päättänyt ostaa Sveitsistä pankin.
Pankki ostetaan, rähjäinen tosin, pari pölyistä huonetta, kirjanpitäjä eikä yhtään asiakasta. Se saadaan jaloilleen italialaisen rappioruhtinaan, iranilaisen suuromistajan ja mahtavien seurapiirien avulla. Kun pankin kautta sitten alkaa rahan lisäksi virrata myös hopea ja kun maailman hopeamarkkinat ovat joutua sekasortoon, höristävät pankit ja spekuloijat kaikkialla korviaan. Fioren pankki joutuu tahtomattaan tapahtumien keskipisteeseen. Sen kohtalosta päättävät miehet ovat Kaliforniassa, Dubaissa, Lontoossa – peli on kovaa ja sillä on näköä ja kokoa.

Tohtori Paul E. Erdman on amerikkalais-sveitsiläinen pankkimies, kansainvälisen valuutta- ja jalometallikaupan huipputuntija, jonka perustaman sveitsiläisen suurpankin nousu ja tuho on viime aikojen kuohuttavimpia tapahtumia suuren rahan maailmassa. Kahden vuoden takaisen menestysromaaninsa Miljardin dollarin kauppa hän kirjoitti sveitsiläisessä vankilassa, jossa hän joutui istumaan kymmenen kuukautta pankkinsa konkurssin jälkeen. Häntä ei asetettu syytteeseen.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

247

Kustantaja

Kääntäjä