Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Liian suuri rakkaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eletään vuotta 1656 ja Ranskaan hallitsee nuori, huvittelunhaluinen Ludvig XIV, jota mikään vastuu ei vielä paina. Kuningatar Anna ja hänen suosikkinsa kardinaali Mazarin vastaavat valtakunnan asioiden hoidosta; heitä eivät häiritse kuninkaan lemmenseikkailut eivätkä hovin yltiöpäiset huvit – ”Kuninkaalle kuuluu rakkaus oppiaikaan kuten sota ja valtionasiatkin”. Kunnianhimoisella kardinaalilla on omat suunnitelmansa; kardinaalin sisarentyttäret, kauniit Mancini-suvun naiset ovat saaneet loistavan aseman hovissa, he ovat kuninkaan alituisina seuralaisina ja kilpailevat hänen suosiostaan. Tuskin aikuiseksi varttunut Maria ei kuitenkaan liehakoi kuningasta, sillä hän on menettänyt sydämensä nuorelle hallitsijalle. Myös Ludvig rakastuu ja hän haluaa tehdä Mariasta Ranskan kuningattaren. Mutta nyt on leikin ja opin aika ohi, kardinaali Mazarin saa haudata kunnianhimoiset suunnitelmansa, kuningattaren kruunu ei ole hänen sukunsa saavutettavissa: Ranskan kuninkaat eivät solmi rakkausavioliittoja.
Tämän kiehtovan historiallisen romaanin sivuilla herää elämään Ranskan barokkiajan maalauksellinen komeus, se näyttää Ranskan hovin koko tuhlailevan ylellisyyden, Louvren upeat juhlat, Fontainebleaun huviretket. Se kertoo myös Italiaan karkotetun Marian myöhäisemmistä vaiheista Roomassa ja Venetsiassa, missä loisteliaat juhlat ja karnevaalit kuuluivat jokapäiväiseen elämään.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Pariisi oli jo saanut yölliset kasvonsa, vaikka kello oli vasta kolme iltapäivällä. Kaupungin peittävä joulukuinen sumu tukahdutti harvojen jalankulkijoiden askeleet. Yleensä niin vilkas Pont-Neufkin oli tyhjä. Neslen ja Coinin tornit nousivat aavemaisina Seinen yllä lepäävästä usvaverhosta, jonka keskeltä kajahtelivat lautturien kammottavat huudot. Kulkijat kiirehtivät askeliaan, kauppiaat käärivät kokoon telttojaan, kerjäläiset ryömivät koloihinsa taskut tyhjinä ja sydän kurjuuden täyttämänä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Maria Mancini - Ludvig XIV

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

376

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä