Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nuori Adam

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Joe ansaitsee vaatimattomat tulonsa työskentelemällä Clyde-jokea seilaavalla rähjäisellä proomulla. Eräänä päivänä Joe työtovereineen tekee kammottavan löydön: joessa ajelehtii nuoren naisen ruumis. Vähitellen selviää, että Joe tunsi kuolleen naisen ja tietää itse asiassa paljon enemmän kuin aluksi kertoo...

Beatkirjailijoiden palvoma eksistentiaalinen trilleri kutoo kuoleman, viettelyksen ja juurettomuuden teemoista tiheän verkon, jonka puristuksessa hämärät motiivit paljastavat sisäisen totuudellisuutensa.

Teosta on verrattu sekä Albert Camus´n Sivulliseen että William S. Burroghsin ja Charles Bukowskin teoksiin.
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Elokuvat
Tekstinäyte
Heitin pois takkini, hän laittoi pyyhkeen hiekalle, ja istuuduimme. Välillämme hetkeä aiemmin vallinnut sanaton läheisyys oli hävinnyt. Olimme taas vieraita. Varsinkin hän vaikutti epäluuloiselta ja etäiseltä. Poltimme kaksi savuketta peräjälkeen ennen kuin hän lopulta kävi makuulle ja sulki silmänsä. Tällä kertaa hän makasi selällään soikea vatsa aurinkoöljystä kimaltaen, pitkät sääret erillään ja suipentuen alaspäin sulavalinjaisesta uimapuvusta. Niissä kimalteli hiekanjyviä. Ketään ei ollut näkyvissä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
151
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä