Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kunnian ja omantunnon kautta

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Televisiojulkkis murhasyytteessä: naisjournalisti ampui menestyskirjailijan! Terävän oikeussalitrillerin käänteet muistuttavat ovelasti Yhdysvaltain lähihistorian skandaalinkäryisiä tositapahtumia.
Richard North Patterson, juristi itsekin, kuvaa osuvasti lainkäytön kiemuroita sekä miehiä ja naisia, jotka valitsevat roolinsa itse.

Poliisien saapuessa Mary Carelli tunnustaa heti ampuneensa Mark Ransomin – itsepuolustukseksi. Tunnettu menestyskirjailija makaa verilammikossa, luoti rinnassa ja housut nilkoissa.
Christopher Paget ei millään ottaisi juttua puolustettavakseen: hän ei ole erikoistunut henkirikoksiin, ja lisäksi hän ja Mary olivat kerran rakastavaisia.
Paget oli aikoinaan huippujuristi, jonka johtamat tutkimukset paljastivat korkean tason väärinkäytöksen ja suistivat Yhdysvaltain presidentin virasta. Nyt hän viettää hiljaiseloa rivijuristina ja kasvattaa yksin 15-vuotiasta Carloa. Poika tietää, että kaikkien tuntema television uutistoimittaja Mary Carelli on hänen äitinsä, mutta ei ole tavannut tätä sitten lapsuutensa.
Mary on varma, että vain Chris pystyy todistamaan hänen syyttömyytensä, koska rakastava isä suojelee lastaan ja tekee kaikkensa, ettei Carlo joudu kärsimään.
Chris suostuu puolustamaan poikansa äitiä, mutta hän ei osaa edes kuvitella, minkä hinnan hän joutuu päätöksestään maksamaan ihmisenä, isänä ja juristina.
(takakansi- ja lieveteksti)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

634

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

621

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä