Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vaarallista rakkautta

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kirja kuvaa nuoren Omovon elämää Ajengulen slummissa. Hän edustaa sukupolvea, jota Okri kutsuu ”petetyksi sukupolveksi” ja ”menetysten sukupolveksi”. Tämä sukupolvi peri 60-luvun vallankaappauksia seuranneen sekasorron sekä korruptioituneiden poliitikkojen tyhjät rahakirstut ja suunnattomat velat. Omovon elämän ulkoiset puitteet ovat kurjat, mutta oikeastaan hän elää päänsä sisällä. Sisäiset näkynsä hän maalaa. Taide on Omovolle keino olla suistumatta siihen kurjuuteen, joka häntä ympäröi. ”Älä koskaan unohda, että myös kansa kärsii ja kamppailee ja että sinä olet turvassa taiteessa”, vanhempi taidemaalari toteaa Omovolle. Omovo pakenee kurjuutta myös toivottomaan rakkauteen; hän rakastaa Ifeyinwaa, joka on naimisissa toisen miehen kanssa.
Nuori Omovo etsii tietään taidemaalarina. Elämä Lagosin slummialueen ryteiköissä 1970-luvulla ei ole helppoa – kotiolot ovat kurjat ja työpaikkakin surkea - mutta Omovolla on ystäviä ja nuoren ihmisen toiveikkuutta. Vaikeammaksi kaikki käy, kun hän rakastuu samassa pihapiirissä asuvaan Ifeyinwaan, vanhan miehen suloiseen nuoreen vaimoon.
Pihapiirin väki käyttää aikansa vetelehtimisiin, ryypiskelyyn ja juoruiluun, eikä mikään voi tapahtua siltä salassa. Omovon ja Ifeyinwan ystävyydestä ei voi seurata mitään hyvää, siitä kaikki ovat yhtä mieltä.
Oman tumman sävynsä tapahtumilla antavat Nigerian levottomat olot. Voimakkaiden värien, tuoksujen ja makujen keskellä kytee väkivalta niin kaupungissa kuin maaseudullakin.

Musta Afrikka on saanut Ben Okrista loistavan tulkin. VAARALLISTA RAKKAUTTA on runollisen herkkä rakkauskertomus, mutta samalla vavahduttavan realistinen tarina sukupolvesta joka tuntee itsensä petetyksi; nuorista joille on langennut maksettavaksi epärehellisyyden, haaskauksen ja korruption kallis hinta.
(lieveteksti)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

380

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

426

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä