Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ravelstein

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Abe Ravelstein on suuresti ihailtu professori tunnetussa Keskilännen yliopistossa ja erikoistunut kouluttamaan poliittisia vaikuttajia. Hän on elänyt suurellisesti ja kiihkeästi ja paljon yli varojensa.
Ravelsteinin hyvä ystävä Chick on ehdottanut, että hän julkaisisi kirjan ihmiskuntaa ylläpitävistä ja sille tuhoisista aatteista. Ravelstein noudattaa neuvoa. Hänen omaksikin yllätyksekseen kirjasta tulee
suunnaton menestys ja hänestä itsestään miljonääri. Hän puolestaan ehdottaa Chickille, että tämä kirjoittaisi hänestä elämäkerran.
He juhlistavat ideaa matkalla Pariisiin, jonka aikana he vaihtavat ajatuksia kuolevaisuudesta, filosofiasta ja historiasta, rakkaudesta, vanhoista ja uusista ystävistä. Keskilänteen palattua tunnelma synkkenee: Ravelstein menehtyy aidsiin.

Bellowin romaani on kertomus siitä, kuinka Chick täyttää ystävälleen antamansa lupauksen. Kuvatessaan Ravelsteinia hän piirtää myös tarkkanäköisen muotokuvan omasta itsestään. Hän vie lukijan urhean hupaisalle matkalla halki rakkauden ja muistojen ja luo samalla koskettavan elegian ystävyydelle.
(etulieve)

Alkuluku osoitteessa
http://www2.hs.fi/klik/alkuluku/kaannetyt/ravelstein0112.html

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä