Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Gai-jin

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Japani vuonna 1862 – muutoksen kuohuja, huimia ihmiskohtaloita, mahtavia seikkailuja, joissa aseina ovat rakkaus tai raha, miekat, haulikot tai laivaston tykit

Muinoin mahtavan shōgun-hallitsijan valta on murenemassa. Idealistinen samurai.ryhmittymä pyrkii palauttamaan vallan keisarille, jolta ensimmäinen shōgun Toranaga sen aikoineen riisti. Myös virkamieheksi päätynyt Joshi pyrkii raivaamaan tieltään saamattoman 16-vuotiaan shōgnin, jonka tyytymätön vaimo on keisarillinen prinsessa.
Kaaoksen keskellä pelätyt ja vihatut muukalaiset, gai-jinit, odottavat itsevarmoina – ja riitaisina – tukikohdassaan Jokohamassa tilaisuutta tunkeutua Japanin talouselämään.
Rakkauden ja vallan kiemuraisilla poluilla liikkuu runsas ja värikäs henkilögalleria. Mahtavan kauppahuoneen Noble Housen perustajan pojanpoika Macolm Struanin ohella monen muunkin kohtaloksi koituu räiskyvän kaunis, päämääriinsä sulavan määrätietoisesti pyrkivä ranskatar Angelique Richaud.
James Clavell kaappaa lukijan jälleen kerran henkeäsalpaavaan seikkailuun, jossa yhteiskunnallinen kuohuntakin kalpenee ihmisten ja heidän kiihkeiden suhteidensa rinnalla.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

1023

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Ilmestynyt kahdessa osassa Suuren suomalaisen kirjakerhon julkaisemana 1994.

Ilmestymisaika

Sivumäärä

1149

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä